Nuffnang ads

Saturday, 9 May 2015

The Life of Tuah Emerald by Lekir Amethyst

Assalamualaikum.. 

Saya di sini bernama Nor Ezatie Mukminah binti Muhammad Zamri a.k.a Lekir Amethyst hahaha telah dipaksa oleh cik semaa kemal untuk menulis segala liku hidup kenagan duka cita dia bersama aku selama 2 sem di UiTM Kuantan. hahhahahaa. Firstly, mak ni geng ganu aq.. We are Terengganurians. Hom gitu mak.. Ke rane mak.. Bereh bohhhhhh.... Hahhahahahaa...Btw mak ni adalah one of the soulmate aq. perghhhh.. kalau nasihat cinta dia kadang2 aq sentap gak.. tp deep makna dia hahahahaha... nasihat dia bermakna sebenarnya.. Tp dia ada kelemahan dia gak.. hahhahahaha... Dia sbnrnya xberapa nk matured sgt bab bercinta ni hahahaa... Aq xcakp tp Noi yg cakap ... Hahahaa.. mybe sbb dia xsuka tunggu org.. Haahaha.. apa pun mak sape pun pilihan mg aq harap mg bahagia hingga Jannah kalau mg kahwin nnti jgn lupa jmput aq.. aq kan sek ganu mg.. aq pasti datang hahahaa... 

Aq ngan mak suka buat kerja gila.. hahahahaa... kitaorg xpernah kisah dunia org lain... bila kita org 5 org kita org akan menggila and xpedulikan dunia luar lngsung.. hahahaha.. lngsung xpeduli... ketawa xingt dunia..hahahha.. biasala itu adalah kami kan3...Hahhahaa... bnda gila kita org buat adalah tgh2 jalan kat ECM aq akn ckp kat mak.. LEGGO MAK.... Mak pun akan jawab xdgr.... aq pun akan jawab balik LEGGO MAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. ahhahahahaa... korang boleh bayang betapa gilanya kami.. sampaikan bila aq da jerit mcm tu noi n bat xnak ngaku aq kawan dia hahaha... kan mak kan. especially bat la hahahaha... smuka dia perghhh xboleh bla hahahaha.... tp bat ni ada kelemahan dia... kelemahan dia adalah dia xpndai bahagi makanan.. contohnya kalau kita org mkn laici kang kedai abe semua org xnak kongsi ngn dia hahaha.. sbb dia selalu ambk bnyk.. biasa nya aq bahagi ngan mak la... hahahaha... bat bat.. bila nk insaf bat.. kembalilah kamu ke jalan yg benar.. hahahahaha

Ok sekarang jom masuk kisah sedih aq ngan mak... Mak ngn aq masa first trial MUET kita org dapat Band 3 je.. yg lagi 3 org lepas .. Tahniah laa...hehehehe... lepas tu aq ngn mak buat keputusan nk repeat MUET balik yg sesi Mac dekat UiTM..hahahaha... masa tu mcm sedih gak bercmpur stress sbb tgh sibuk nk dekat final kot... hhahahaa.. Alhamdulillah MUET kali ni kita org berjaya skor Band 4.. Alhamdulillah.. terima kasih kawan2 yg byk tolong kami... Especially mak la.. rakan seperjuangan aq.. walaupun kita study last minute tetapi kita berjaya hahhahaaa.. we did it baby... tahniah untuk kita.... aq ingt lg esk nk test tu kita smbut bufday mg hahahaa.. ingt x kisah noi buat2 nngis.. cehhhhh.... noi .. pelakon terhebat.... boleh masuk anugerah skrin 2015 ni hahahaa.... THANKS mak.. byk bg support ketika aq down sbb result MUET aq.. Xlupa bat, noi and tiya.. LOVE U ALL............

Ok now jom masuk kisah diet aq dulu hahaha.. dulu aq pernah ada keinginan nk diet... aq xmkn nasi satu hari kot.. mmng mknan asasi aq bertukar ke arah roti... hahaha... sempat la jugak seminggu aq diet .. lps tu mak pun dtg tgur aq.. dia cakap dia xsuka tgk aq diet.. dia ckp dia kecian tgk aq mkn roti je... dia sedih bila makan kerusi meja makan akan kosong satu ... dia pun pujuk aq supaya aq brhnti diet .. bkn apa dia nk aq mkn nasi.. sbb dia takut aq sakit.. sbb aq ada gastrik... caring nye makk.. hari2 dia belebey kat aq ahhahahaaa... sabor jela... mula2 first dia belebey aq pun insaf hhahahaa.. aq makan kuew tiauw kung fu je hari2.. hahhaaa.. tu pun dia still blebey dekat aq sbb xmkn nasi... aduiyaaaaaa mak mak hahahha.. penat aq.. aq pun tmbh lg menu aq kuew tiauw tomyam hahhaa.. tu pun dia still xpuasa hati lg adui mak..hahahaha.. tp last2 aq lnggr diet aq.. hncur semuanya.. aq da mula mkn nasi hahahaha...setiap hari mkn nasi kt kedai abe... hahahhaa.. risaunya mak kat aq.. thanks makk.....love u..hahhahahaa...leteran dia tu ibarat leteran mak aq yg selalu bermain di minda aq. hhahahaa.. tp leteran dia tu sbnrnya berguna sbb untuk kesihatan aq jugak.....


Ok now.. last story kisah aq ngn mak... hahaha... kisah outing.. kisah yg paling scary kot bg aq... hahahaa.. kita org selalu lepaking kalau kat ganu.. aq akn ambk mak dgn kete.. mak ni gilo sikit dlm kete hahahaa... kalau aq lupa pakaikan dia tali pinggang dia akn mengganas ajak aq selfie la buat video la...hahhahaa.. sabor jela ngn semak ni... dia selfie tu xboleh bla.. hahahaa... siap ajk aq yg tgh drive ni weh..hahahaa... so.. sape2 yg nk bawak mak outing tu pastikan ikat tali pinggang dlu kt badan dia ok... ahahhaha..klau x dia akn mula mengganas.. n menakutkn aq... btw mak tau kesukaan aq.. aq kan suka mkn KFC.. haritu mak belanja aq KFC.. hahaha best.. dpt aym goreng free.. mekasih mak..hahahahaa.. love u mak....
btw mak.. mngkin kita x bersama di degree nnti.. mg jga diri mg elok2 tau.. aq syg mg mak.. aq xkn lupa mg smpai bila2.. mg jgn lupa aq tau.. kalau mg rindu aq mg tgk jela kfc hahaha.. tu kan kegemaran aq.. hehhehee.. mak jaga diri elok2 mak... u are my soulmate forever and ever... love u so much....



ni gambar aq ngan mak... hahhahaa.... bila dia jd mak andam aq hahahaha


makk.. jgn makan sy hahhahahaa 

mak.. sorry la kalau aq buat simple je.. hahaha.. aq xpndai main blog.. aq xprnh pun ada blog.... nah mak.... this is for u.... all of this hahahaha...




toi a.k.a Lekir Amethyst

09/05/2015
8.55 pm

2 comments:

nurhamizah said...

terengganus*

nice letter. a sweet friendship never gone just like that. hehehe

Anonymous said...

Nice2..